Sosyal Medya

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Anlatım

Sosyal medya hesaplarımızı her ne kadar büyük bir heves ile açıyor olsak da bazen onları silmeye ihtiyaç duyarız. Hesaplarımızı nasıl sileceğimiz ise bir merak konusudur. Aslında Facebook hesaplarınızı silmek çok pratiktir. Herhangi bir zorluğu bulunmaz. Facebook hesabınızı silmeden önce belli başlı işlemleri uygulamanız sizler için daha iyidir.

Bu silmeden önce yapmanız gereken işlemler:

1 – Fotoğraf gibi dosyalarınızı yedekleyin

2 – Mesajlarınızı yedekleyin

Facebook hesabınızı sildiğiniz takdirde fotoğraflarınız tamamen yok olacaktır. Mesajlarınız da aynı şekilde tamamen yok olacaktır. Bu yüzden Facebook hesabınızı silmeden önce mesaj ve fotoğraflarınızı yedeklemenizi öneriyoruz.

Facebook Hesap Silme

Facebook hesap kurarken olduğu gibi silerken de sizlere kolaylık sağlamaktadır. Silme istediğiniz hesabınızı rahatça silebilirsiniz. Bilmeniz gereken bir bilgi ise Facebook hesabınızı sildiğinizde Facebook ile kayıt olduğunuz uygulama hesaplarınız da silinir.

Facebook hesabınızı silmek için şu işlemleri uygulayan:1 – Facebook hesabınıza giriş yapın,

2 – Menü yani 3 çizgiye dokunun,

3 – Açılan menüde ayarlar kısmına tıklayın,

4 – Facebook bilgilerin kısmından Hesap Sahipliği ve Kontrol kısmına girin,

5 – Dondurma ve silme sekmesine girin,

6 – Hesabınızı silin.

Facebook hesabınızı yukarıda yazmış olduğumuz adımları takip ederek rahat bir şekilde silebilirsiniz. Silinen hesabınıza fotoğraflar ve mesajlarınız tamamen yok olacaktır. Mesajlaştığınız kişilerin mesaj kısmında mesajlarınız kalmaya devam eder.

Silinen Hesap Geri Gelir Mi?

Hesabınızı sildiniz ama kararınızı değiştirmek mi istiyorsunuz? Eğer hesabınızı silmenizin ardın 30 gün geçmemiş ise hesabınızı yeniden aktif edebilir ve silinme işleminizi iptal edebilirsiniz. Fotoğraf ve veri kaybınız olamayacaktır. Hesap silme işleminizi iptal etmek için Facebook’a girin hesap silme iptale basın.

Hesap Silmek Yerinde Dondurun

Hesabınızı bir süreliğine kapatmak istiyor iseniz hesabınızı silmenize gerek yok. Facebook hesabınızı kısa süreliğine dondurabilirsiniz. İstediğiniz zamana ise yeniden aktif edebilirsiniz. Üstelik dondurma işlemini uyguladığınızda insanlar hesabınıza erişebilir. Fotoğraflarınızı görmeye devam edebilir. Uygulamalara Facebook ile kayıt oldu iseniz kullanmaya devam edebilirsiniz. Facebook Messengar’ı kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu