Blog

Signal Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda mesajlaşma uygulamalarının güvenlikleri sorgulanır oldu. Özellikle Whatsapp tarafından paylaşılan güvenlik sorunları nedeniyle birçok kişi yeni bir mesajlaşma uygulaması arayışına girdi. Bu mesajlaşma uygulamaları arasında Signal uygulaması da güvenlik önlemleri sayesinde birçok kişinin dikkatini çekti ve kullanılmaya başlandı.

Fakat Whatsapp’ın geri adım atmasıyla herkes yine Whatsapp uygulamasını kullanmaya başladı. Fakat Signal’de mesajlaşmalarımız ve diğer kayıtlarımız kalmış oldu.

Bu yüzden birçok kişi Signal hesabını kaldırmayı ve içerisindeki mesajları silmek istiyor. Bu yazımızda Signal hesap kapatma nasıl yapılır sorusuna cevap vereceğiz.

Telegram hesap silme konulu makalemizde dikkatinizi çekebilir.

İçindekiler

Signal Hesap Silme Linki

Signal uygulamasını artık telefonunuzdan bir daha kullanmamak üzere kaldırmayı düşünüyorsanız öncelikle hesabınızı silmeniz gerekiyor. Aksi taktirde hesabınız daha sonra başkaları tarafından kullanılabilir olacaktır.

Mesajlarınızı ve hesabınızı tamamen silmek için de izlemeniz gereken birkaç adım bulunuyor. Hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip cihazlarda aynı işlemleri yaparak hesabınızı kısa sürede silebilirsiniz.

Signal uygulamasını beğenmediyseniz, Whatsapp gibi uygulamalara geri dönmek istiyorsanız Signal hesabınızı mutlaka silmeli ve herhangi bir kalıntı bırakmamalısınız. Aksi taktirde hesabınız istenmeyen kişilerin eline geçebilir.

signal hesap silme
signal hesap silme

Signal Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Signal hesabınızı silmek düşündüğünüzden de kolaydır. Fakat bu işlemin geriye alınamayacağını ve hesabınızla birlikte tüm mesajlarınızın da silineceğini unutmayın. Bu işlemin geri dönüşü bulunmamaktadır ve hesabınızı sildikten sonra yeni hesap açmaktan başka bir şey yapamazsınız.

  • Telefonunuzdan Signal uygulamasına girin.
  • Uygulamanın ana sayfasında sol üstte bulunan profil resminize tıklayın.
  • Seçenekler içerisinden “Advanced” yazısına dokunun.
  • Daha sonra açılan ekranda “Delete Account” yani hesabı sil butonuna tıklayın.
  • Gerekli bilgilerinizi girin ve onaylayın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra tüm mesajlarınız ve hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey uygulama ayarlarına girip uygulamayı telefonunuzdan kaldırmaktır. Uygulamayı da telefonunuzdan kaldırdıktan sonra Signal uygulaması ile hiçbir bağlantınız kalmayacaktır.

Daha sonra tekrar uygulamayı yükleyip tekrar aynı numarayla hesap oluştursanız bile mesajlarınız ve profil bilgileriniz geri gelmeyecektir. Bunu dikkate alarak işlemlerinizi gerçekleştirmenizi ve hesabınızı silmeden önce gerekirse mesajlarınızı yedeklemeyi unutmayın. Umarız siz de kolayca Signal hesabınızı ve uygulamasını içeriğimiz sayesinde silmeyi başarabilmişsinizdir.

Başa dön tuşu