BlogSosyal MedyaWindows

Zafer ✌ İşareti Nasıl Yapılır?

Bilgisayar klavyesinde birbirinden farklı işaretlerle birlikte anlamı değişik olan simgelerde vardır. Bu simgelerden biri de zafer işareti ve bu işaret fotoğraflarda da çok sık kullanılan bir işarettir. Bu işaret Victory’nin V’si olarak da bilinir ve yapılışı oldukça basit bir simgedir.

Zafer işareti bilgisayarda nasıl yapılır? Sorusuna gelince bu işareti yapmak için bilgisayar klavyesinde bir kısayol mevcut değildir. Bu sebeple sadece birkaç işlem ile klavyede zafer işaretini kolayca yapabilirsiniz. Bunun için bilgisayarda bulunan özel karakter tablosunu kullanıp, zafer işaretini kolayca yapabileceksiniz. Özel karakter tablosu bilgisayarda ise ascii kod tablosu olarak bilinir ve bu tabloda birçok sayıda karakter bulunur.

Zafer İşareti Nasıl Yapılır

Bilgisayarda kullanılmakta olan birçok sayıda karakter vardır ve bu karakterlerin her birinin farklı anlamları bulunur. Her karakterin yapılışının ise farklı yolları vardır ve bazı karakterler için ascii kod olarak bilinen özel karakter tablosu kullanılır.

V işareti de zafer işaretidir ve bu işaret için de özel karakter tablosu kullanılır. Bu işareti yapmak için de her bilgisayar sürümünde farklı olan özel karakter tablosunu açmalısınız. Tabloyu açtıktan sonra birbirinden farklı karakterler göreceksiniz ve bu karakterler arasından zafer işaretini bulacaksınız. Zafer işaretinin özel karakter tablosunda kod karşılığı ise Unicode U+270C’dir ve bu kodu kullandığınızda zafer işareti çıkacaktır.

Klavyede Zafer İşareti

Klavyede anlamları birbirinden farklı birçok karakter bulunmakta ve bu karakterler için kısayollar mevcuttur. Bu karakterlerden biri de zafer işaretidir ve bu simgenin yapılması için kod kullanılır. Bunun için ilk olarak özel karakter tablosunu açıp, klavyede Unicode U+270C kodunu kullanmalısınız. Kod karşılığı zafer işaretidir ve bu kodu kullanarak özel karakter tablosunda simgeyi kolayca bulabilirsiniz. Bununla birlikte klavyede zafer işareti yapmanın bir diğer kolay yolu ise (Ctrl-C ) ile yapıştır işlemidir. Bu kısayol ile kolayca zafer işaretini yapabilir, istediğiniz metin veya cümlelerde simgeyi kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Kopyala yapıştır işlemi ile kolayca alınan zafer işareti için ayrıca (Ctrl-V) kodunu da kullanıp alabilirsiniz.

Zafer İşareti Kopyala ✌ ✌ ✌ ✌ ✌

Geri dönüşüm işareti nasıl yapılır konusuna da göz atmak isteyebilirsiniz.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanlarında araştırma yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu